Uitgaven april

uitgaven

De eerste keer dat ik inzicht geef in onze uitgaven. De cijfers die ik in dit blog deel zijn de uitgaven van onze gezamenlijke rekening. Op deze rekening storten we maandelijks een deel van ons inkomen. Daarnaast hebben we beide nog een eigen rekening waar we onze zorgverzekering, kleding, sportabonnementen en privé aankopen van betalen. Mijn vriend betaalt ook nog de wegenbelasting, aangezien hij altijd met de auto naar het werk gaat en ik met de fiets. Maar het overgrote deel betalen we dus van de gezamenlijke rekening. Hierbij onze uitgaven van april:

UITGAVENApr
VASTE LASTEN 
Huur / hypotheek €    998,15
Energie €    106,00
Water €      25,00
Telefoon / televisie / internet €      43,14
Verzekeringen €    100,36
Contributies / abonnementen €      15,00
Bankkosten €        2,80
Totaal vaste lasten € 1.290,45
  
VARIABELE KOSTEN 
Vrijetijdsuitgaven €    122,93
Horeca €      47,90
Cadeau’s €      34,00
Vervoer €      11,11
Boodschappen €    485,49
Baby €      69,48
Overige huishoudelijke uitgaven €      66,33
Variabele kosten €    837,24
  
TOTAAL ALLE UITGAVEN € 2.127,69
uitgaven april

Waren er nog vreemde dingen deze maand? Nou de auto stond veel meer stil dan gebruikelijk vanwege het thuiswerken, dus de benzine kosten zijn een stuk lager. Daarentegen zijn de kosten voor boodschappen wel weer hoger. Ook hebben we een newbornshoot gedaan van onze dochter die geboekt is onder vrijetijdsuitgaven, maar omdat we nu verder vooral binnen blijven is die post toch niet veel hoger dan gebruikelijk. Verder is deze maand de contributie van de buurtvereniging afgeschreven, die we 1x per jaar betalen.

Naast onze uitgaven sparen we ook nog een deel op deze gezamenlijke rekening, over de spaarpotjes die we hebben schreef ik al eens eerder een blog. Daarnaast zijn we ook begonnen met het sparen voor ons dochtertje

Wat vind je van dit lijstje? Nog tips of vragen?

Auteur: mevr. Centje

Millenial, data geek, geïnteresseerd in de FIRE en HOT bewegingen en daarnaast ook in duurzaamheid

Eén gedachte over “Uitgaven april”

  1. Persoonlijk zou ik zeggen dat jullie het heel goed doen! De boodschappen zijn inderdaad wat aan de hoge kant, maar goed, stel je gaat normaal gesproken vaker uit eten, en nu dat niet kan doen jullie nu luxere boodschappen, dan bespaar je als nog geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *