De eerste inzichten en doelen van mijn blog GeldGedachten

Inzicht GeldGedachten

Ik ben nu ruim een maand bezig met bloggen. Een kleine update hoe het tot nu toe gaat en de doelen die ik dit jaar graag hoop te bereiken.

Als ik terug kijk op mijn publicaties de eerste maand ben ik redelijk tevreden met de frequentie en inhoud van mijn blogs. Wel zou ik graag nog wat meer persoonlijke inzichten delen, dat vind ik tenslotte ook leuk om te lezen op andere blogs. Daarnaast wil ik iets meer bloggen over finance thema’s.

Wat betreft het aantal bezoekers hoop ik de komende periode wel meer traffic naar mijn blog te trekken en ook de interactie te vergroten, maar dat heeft natuurlijk wat tijd nodig, Rome is tenslotte ook niet op één dag gebouwd;)

SMART geformuleerd wil ik dit jaar de volgende 3 doelen bereiken:

 • 2 x per week een blogpost

Aan inspiratie nog geen gebrek, hopelijk blijft dat voorlopig zo. Door 2 posts per week hoop ik voldoende frequentie te genereren, maar ook dat ik blogs kan schrijven met voldoende inhoud. Ik houd namelijk niet van zomaar posten om het posten. Zoals ik hier boven aangaf wil ik ook iets meer persoonlijke inzichten gaan delen, het blijft tenslotte toch een personal finance blog. Als eerste stap heb ik de Over Mij pagina in ieder geval geupdate met wat meer achtergrond informatie. Daarnaast ga ik proberen ook wat meer cijfermatige onderbouwing aan mijn blogs toe te voegen, ik blijf tenslotte een data scientist. Zie de afbeelding voor wat eerste cijfers van mijn blog.

 • 1000 unieke visitors per maand

Hopelijk komt dit deels vanzelf als ik goede content plaats, met de juiste frequentie, maar daarnaast wil ik de komende periode ook actiever gaan reageren op posts van mede finance bloggers. Hopelijk leidt dit ook tot wat meer interactie op mijn blog, want ik vind het leuk om van gedachten te wisselen. Verder ga ik proberen mijn SEO te verbeteren zodat ik in Google hoger komt te staan.

 • 100 euro per maand verdienen aan mijn blog

Zoals jullie tot nu toe wellicht gezien hebben, staan er nog geen advertenties of affiliate links op mijn blog. Alle links die ik tot nu toe heb geplaatst zijn gewoon uit interesse. Toch zou het leuk zijn als ik over een tijdje wat met dit blog kan gaan verdienen. Natuurlijk blijf ik altijd content schrijven waar ik achter sta en zal ik nooit enkel voor het geld iets aanbevelen. Desondanks denk ik dat het me wel stimuleert om hier een kwalitatief hoogstaand blog van te maken.

Ik heb de afgelopen maand gemerkt dat het toch wel wat tijd kost om content te creëren en natuurlijk ook de website te onderhouden en verbeteren. Hoewel ik het tot nu toe heel leuk vind en ook voldoende tijd ervoor heb omdat ik toch verlof heb, kan ik me voorstellen dat dat straks wellicht een grotere uitdaging wordt als ik weer aan het werk ga en we ook nog een kleintje erbij hebben. Dus dan kunnen wat extra blog inkomsten wellicht een incentive zijn om dit vol te houden. Daarnaast kan deze side hustle ook bijdragen aan het doel om eerder financieel onafhankelijk te worden.

Wat vind jij van mijn blog tot nu toe en wat zou je graag terug zien op mijn blog?

Auteur: mevr. Centje

Millenial, data geek, geïnteresseerd in de FIRE en HOT bewegingen en daarnaast ook in duurzaamheid

4 gedachten aan “De eerste inzichten en doelen van mijn blog GeldGedachten”

 1. Hi Centje, ik ben ook nog niet zolang bezig en heb nog wel een paar tips voor je.
  Ga Twitteren. Ik krijg via Twitter best wat verkeer binnen.
  Content, content, content. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de content. Focus je op wat je belangrijk vindt. Hoeft niet vanaf het begin, maar hou dit wel in de gaten en maak keuzes.
  Een heel belangrijke (maar niet persé leuke): Zorg voor een privacy pagina op je blog. Dit is wettelijk verplicht!!! Eventueel aangevuld door een disclaimer.
  Hopelijk heb je hier wat aan.

  1. Hi Uitklokken,
   Bedankt voor je reactie en goede tips:) Ik heb mijn privacy policy gelijk opgesteld en goed zichtbaar neergezet. Ook staat er nu onder artikel een disclaimer.
   Wellicht dat Twitter dan het proberen waard is, ik moet zeggen dat ik in mijn privé leven niet zo’n actieve Twitteraar ben, maar wie weet wel leuk voor het blog. Ik zal komende week eens wat personal finance Twitter accounts op gaan zoeken ter inspiratie!

 2. Wat leuk dat je je statistieken en je doelen deelt. Ikzelf heb nog niet zo duidelijk voor ogen wat ik met mijn blog wil bereiken. Vooral inzicht krijgen in mijn eigen financiën denk ik. Het schrijven van blogs en de reactie van lezers helpen daar enorm bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *