Over Mij

Ik ben een vrouw van eind twintig en samen met mijn vriend en ons dochtertje wonen wij in ons koophuis in het zuiden van het land. Ik ben gek op data en cijfertjes, heb een master Data Science en een master Econometrie op zak en ik werk dan ook als Data Scientist.

Ik vind de FIRE en HOT beweging erg interessant. Niet dat ik nu al een doel voor ogen heb wanneer ik wil stoppen met werken, maar aangezien vriendlief wel 10 jaar ouder is, lijkt het me een fijn idee als ik straks de mogelijkheid heb om gelijktijdig met hem met pensioen te gaan (FIRE). Of wellicht wat minder te gaan werken om mijn kind(eren) te zien opgroeien (HOT). Daarnaast vind ik het gewoon leuk om bewust om te gaan met geld en ook inzicht te hebben in mijn inkomsten en uitgaven.

Naast finance ben ik de laatste jaren ook steeds meer geïnteresseerd geraakt in het thema duurzaamheid. Ik weet dat ik er nog lang niet ben, maar ik hoop, het zij met kleine stapjes, mijn leven steeds wat duurzamer te maken.

In mijn vrije tijd houd ik verder ook heel erg van sporten, ik voetbal en doe in de zomer aan triatlons, ook speel ik af en toe nog een potje tennis. Dit is dan ook iets waar ik niet snel op zou besparen. Ook draag ik maatschappelijk mijn steentje bij door vrijwilligerswerk te doen bij mijn voetbalclub als trainster van een meidenteam en als bestuurslid en begeleid ik daarnaast eens per maand de Coderdojo bij de lokale bibliotheek. Kortom stilzitten is niets voor mij;)

Met dit blog hoop ik anderen een kijkje in mijn (financiële) leven te geven en wellicht wat inspiratie op te laten doen, maar bovenal is het een mooi medium om mijn gedachten te delen, vandaar ook de titel geldgedachten. Ik vind het leuk als je reageert op mijn blogs, ook al denk je ergens heel anders over, wellicht dat dat bij mij ook weer tot nieuwe inzichten leidt.

Veel leesplezier!

mevr. Centje

(Gezien mijn financiën toch een persoonlijk onderwerp zijn heb ik besloten om niet mijn echte naam te gebruiken op dit blog. )

Contact

Voor vragen of meer informatie kun je contact met me opnemen via info@geldgedachten.nl