Geldgedachten is terug!

zwanger

Na een enorme radio stilte wil ik dit blog weer nieuw leven in blazen, redelijk hilarisch dat een van mijn blogs die ik gepubliceerd had over mijn doelen ging waarin ik heel ambitieus aangaf 2x per week iets te willen plaatsen, om vervolgens 2 maanden later van de aardbodem cloud te verdwijnen. Dus dit keer geen valse beloften die ik waarschijnlijk toch niet waar kan maken. Maar gewoon een plaats waar ik mijn (geld) gedachten kan delen met jullie.

Allereerst even een update wat er in grote lijnen afgelopen jaren gebeurd is en waarom ik te weinig tijd had, mezelf geen tijd gunde voor dit blog. Zoals jullie wellicht nog weten was mijn eerste dochter geboren en na mijn verlof toen ik weer voor 32 uur per week aan de slag ging is dit blog ook stil gevallen. Ik denk dat de werk/privé balans toch wat meer van me vroeg dan waar ik vooraf op gerekend had. Ik was blij weer aan de slag te kunnen maar miste toch wel wat uitdaging bij de (ambtelijke) organisatie waar ik op dat moment zat. Daarnaast liep ik erg aan tegen de bureaucratie en het gebrek aan innovatie waar ik met mijn achtergrond als data scientist toch wel echt behoefte aan heb.

Enkele maanden later had ik dan ook een nieuwe baan waar ik een soort midlance-constructie had. Even wennen zo in corona tijd starten bij een nieuwe werkgever, maar de eerste opdracht waar ik op werd geplaatst was gelukkig gelijk wel een hele leuke, waarin ik ook echt mee kon bouwen aan een nieuw te vormen team. Van beide kanten beviel het heel goed waardoor ik een goed half jaar later heb besloten om daar vast in dienst te treden, iets waar mijn midlance werkgever natuurlijk niet heel blij mee was (sorry not sorry). Door binnen een jaar te vertrekken liep ik wel een redelijke bonus mis van die werkgever, maar werkgeluk is ook veel waard😊. En inmiddels zit ik dus al ruim 2 jaar met veel plezier bij mijn huidige werkgever.

Naast mijn gezin en werk ben ik dus ook een enorme sportfanaat en ben ik in 2020 ook in het bestuur gegaan van mijn voetbalclub. Hier heb ik ook veel uren ingestoken, ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat dit gewoon een werkdag per week was alleen dan verspreid over de avonduren/weekenden en mijn mamadag. Naast de bestuursfunctie moest ik natuurlijk ook nog 2x trainen en ieder weekend een wedstrijd voetballen en trainde ik daarnaast nog een meiden team.

Waarom heb je nu dan wel weer tijd om te bloggen zul je wellicht denken? Nou ja, omdat ik momenteel dus ook weer zwangerschapsverlof heb en wij op korte termijn onze tweede spruit verwachten.

Naast de komst van een baby hebben we ook een ander huis gekocht waar wij 1 maart de sleutel van krijgen en nog een hoop aan willen verbouwen, dit heeft mij ook doen besluiten om te stoppen met mijn bestuursfunctie omdat het anders allemaal wel erg veel werd, dus momenteel heb ik door het niet voetballen, geen bestuursfunctie en mijn verlof redelijk wat tijd over (afgezien van de aanwezige zwangerschapsvermoeidheid).

Ondanks dat ik afgelopen jaren niet actief was op mijn blog heb ik nog wel met veel interesse de blogs van andere finance bloggers gelezen zoals geldsnor en geldnerd en bleef het kriebelen om mijn eigen blog ook weer nieuw leven in te blazen. En juist nu in mijn verlof mis ik ook wel wat intellectuele uitdaging of plaats om mijn gedachten te delen en niet alleen met kinderen en babyzaken bezig te zijn.

Leuk dus dat je weer terug bent op mijn blog, of als je hier voor de eerste keer bent welkom! De komende blogs ga ik in ieder geval schrijven over de verbouwing, duurzaamheid en werk/privé balans en natuurlijk zullen de financiële inzichten niet ontbreken.

Hopelijk tot snel!

Auteur: mevr. Centje

Millenial, data geek, geïnteresseerd in de FIRE en HOT bewegingen en daarnaast ook in duurzaamheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *