Even voorstellen

Ik ben een vrouw van eind twintig woonachtig in het zuiden van het land. Samen met mijn vriend ben ik eigenaar van een koophuis en we verwachten binnenkort ons eerste kindje:) Ik ben gek op data en cijfertjes en hier houd ik me op mijn werk ook mee bezig. Ik vind de FIRE en HOT beweging erg interessant. Niet dat ik nu al een doel voor ogen heb wanneer ik wil stoppen met werken, maar aangezien vriendlief wel 10 jaar ouder is, lijkt het me een fijn idee als ik straks de mogelijkheid heb om gelijktijdig met hem met pensioen te gaan (FIRE). Of wellicht wil ik over een paar jaar wel wat minder gaan werken om mijn kind(eren) te zien opgroeien (HOT). Daarnaast vind ik het gewoon leuk om bewust om te gaan met geld en ook inzicht te hebben in mijn inkomsten en uitgaven.

Verder ben ik de laatste jaren ook steeds meer geïnteresseerd geraakt in het thema duurzaamheid. Ik weet dat ik er nog lang niet ben, maar ik hoop, het zij met kleine stapjes, mijn leven steeds wat duurzamer te maken.

Nadat ik de laatste maanden veel financiële blogs heb gelezen, heb ik besloten om zelf ook een blog te starten. Met dit blog hoop ik anderen een kijkje in mijn (financiële) leven te geven en wellicht wat inspiratie op te laten doen, maar bovenal is het een mooi medium om mijn gedachten te delen, vandaar ook de titel geldgedachten. Ik vind het leuk als je reageert op mijn blogs, ook al denk je ergens heel anders over, wellicht dat dat bij mij ook weer tot nieuwe inzichten leidt.

Veel leesplezier!

mevr. Centje

(Gezien mijn financiën toch een persoonlijk onderwerp zijn heb ik besloten om niet mijn echte naam te gebruiken op dit blog. )

Auteur: mevr. Centje

Millenial, data geek, geïnteresseerd in de FIRE en HOT bewegingen en daarnaast ook in duurzaamheid

3 gedachten aan “Even voorstellen”

 1. Ik kwam hier via mijn blog. Leuk dat je ook begint met bloggen! Ik ben benieuwd wat je allemaal met data doet, dat is ook een van mijn interesses/vaardigheden (data science) maar ik heb het nog niet vaak toegepast in dit gebied…
  Heel veel succes met je blog, ik ga het volgen.
  Waarom heb je eigenlijk de naam “Centje”? Klinkt zo klein 🙂

  1. Hoi uitklokken,
   Leuk dat je me gaat volgen! ik heb jouw blog ook toegevoegd aan mijn lijst. Wat betreft mijn werk gebruik ik Data Science met name voor analyse met betrekking tot (openbare) veiligheid. Op het gebied van personal finance heb ik zelf ook nog nooit data science technieken gebruikt, ik geloof ook niet echt in het voorspellen van bijvoorbeeld de aandelenmarkt. In mijn vrije tijd vind ik het nog wel eens leuk om mee te doen aan een Kaggle challenge, daar zijn de onderwerpen wel redelijk divers en kies ik er gewoon een uit die me aanspreekt.
   En ja eigenlijk niet echt stil gestaan dat mvr. Centje zo klein klonk, ik vond het vooral lastig om een pseudoniem te verzinnen en was blij dat ik dit had bedacht:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *